Autoværkstedet Albertslund
 

Autoværkstedet:

Service og reparation
Autotransport - fejeblad
Skrot din bil her
Skift motorolie
Brug af startkabler
Find dit autoværksted
Automekaniker Albertslund
Nye dæk og vinterdæk
Tilføj video

starthjælp

Starthjælp til bilen. Akkumulatoren kan give en flad fornemmelse.

Der er flere grunde til at folk ender med et dødt batteri i deres bil og derfor har brug for starthjælp. Det kan f.eks. skyldes at lyset på bilen har været tændt mens bilen var parkeret. At blive fanget med et dødt batteri på indkøbscentrets parkeringsplads med dagligvarer i hånden, kan være en meget frustrerende situation for mange billister. I den situation kan man forsøge sig med strømtilførsel fra en anden bil.

Før du kan forsøge dette er der et par ting du må have ved hånden. Du skal bruge en bil med samme spænding på batteriet som din bil. Det skal helst være en bil med et fuldt opladet batteri/akkumulator. Dernæst skal du bruge et sæt startkabler og gerne en stålbørste til at fjerne belægninger på akkumulatorens terminaler. Husk at bilens batteri indeholder svovlsyre. Hvis batteriet er frosset skal du aldrig forsøge at jump-starte bilen. Dette kan resultere i et eksploderende batteri der kan skade dig og alle i nærheden. Du bør også tjekke dit batteri for revner. Hvis der er revner bør du ikke forsøge at jumpstarte bilen. Køb et nyt batteri til bilen i stedet.

Når du skal forbinde startkablerne gøres det på følgende måde. Forbind den ene ende af det røde startkabel til det døde batteris pluspol. Forbind den anden ende til starter-køretøjets batteris pluspol. Derefter forbinder du det andet (sorte) kabel til starter-køretøjets batteris negative pol. Til sidst forbindes den anden ende af dette kabel til den "døde" bils motorblok.

Derefter startes bilen som leverer strømmen. Efter nogle minutter prøver du at starte bilen med det døde batteri. Hvis den ikke starter, så stop med at forsøge og vent et par minutter mere. Bilen med de døde batteriet bør starte nu. Hvis den ikke gør det, kan det være nødvendigt med en ny akkumulator.

Når begge biler er startet, skal du fjerne kabelforbindelsen. Gør det i omvendt rækkefølge i forhold til start-monteringen. Det betyder, at du skal starte med at afmontere kablet fra motorblokken af bilen som skulle have starthjælp. Derefter fjerner du kablet fra den negative pol på bilen giver strøm. Dernæst fjernes kablet fra den positive terminal på bilen som giver strøm og endelig kablet fra den positive terminal på bilen med den afladede akkumulator.
Du bør få batteriet opladet lige efter du få det startet på denne måde.

Kontakt Albertslund Autocenter hvis du skal have batteriservice eller starthjælp i området.

Sidst ændret 22. juni 2015
Sidedesign - video - musik - Ole L.  -  Indhold på denne side er © 2015   auto-mekaniker.dk