Olieskift Albertslund
 

Autoværkstedet:

Service og reparation
Autotransport - fejeblad
Skrot din bil her
Skift motorolie
Brug af startkabler
Find dit autoværksted
Automekaniker Albertslund
Nye dæk og vinterdæk
Tilføj video

olieskift er også autoservice

Om motorolie og olieskift på bilen.

Uanset hvilken type køretøj du kører - lastbil, bil, varebil, SUV eller hybrid er du altid nød til at sørge for at motoren anvender den rigtige type motorolie. Her kan du læse lidt om hvad motorolie er, og hvordan det bruges i en motor. Motorolie medvirker til at reducere friktionen mellem to flader. I en kørende bilmotor forhindre motorolie metallets bevægelige dele i at skrabe mod hinanden med det resultat at delene ødelægges. Olien forhindre også at motorens indre dele bliver overophedede, hvilket også kan resultere i haveri af bilmotoren. Smøring og nedkølning er ikke de eneste rolle, som motorolien spiller. Olien bidrager også til at holde motoren ren ved at opfange siliciumoxid og syrer, der naturligt opstår i løbet af en motorens levetid. Disse affaldsstoffer er opslemmet i motorolien. Når man skifter motor-olien bliver de dannede affaldsstoffer fjernet.

Hvad motorolie ikke kan gøre?
En rigtig brug af motorolie er helt afgørende for bilmotorens levetid. Uanset dette kan selv bedste motorolie i verden ikke stoppe nedbrydningen af motordelene, hvis bilens bruger ikke tager et vist hensyn til motoren.
Stop-and-go kørsel (især i byer) og koldstarter slider på en motor, selv når den bedste motorolie bruges.

Hvis din bil skal repareres eller blot have skiftet olie så brug Albertslund Autocenter.
Vi er klar med den gode service. Som ny kunde får du også en lille gave.
Nye kunder på værkstedet


Fremstilling af motorolie.
Nutidens motorolier tilbyder forskellige kvaliteter og mærker. Selv om de kan forekomme (eller endda føles ens) ens, er de langtfra ens. Mineralsk baseret motorolie er blevet raffineret og kommer fra Jorden. Syntetiske motorolier er helt menneskeskabte og bruger en base af mineralske olier. Semi-syntetisk motorolier er en blanding af de to førstnævnte typer. Motorolier indeholder typisk additiver som renser motoren. Andre ingredienser holder motoren smurt og klar til til at starte.

Hvilken motorolie skal du vælge?
Motorolie kommer i en lang række forskellige kvaliteter, der hver tilbyder nogle egenskaber. Nogle tilbyder fantastisk brændstoføkonomi, andre praler af utrolig præstation. Andre motorolie's "salgsargumenter" omfatter hurtig cirkulation selv ved meget lave temperaturer og mange kilometers beskyttelse. Den fornuftige bilist skal vælge en motorolie med de karakteristiskaer som passer bedst på hans eller hendes køretøj. Ligegyldigt hvilken kvalitet eller hvilken type motorolie du vælger skal du huske, at et køretøj er en investering. Derfor bør motorolie aldrig vælges alene ud fra et tegnebogs-standpunkt. Faktisk kan du, ved at bruge lidt flere penge på en bedre motorolie holde din bil "fit" i årevis.

Hvor ofte bør jeg foretage olieskift på min bil?
Med tiden nedbrydes motorolien. Den bliver "slam-agtig" og dermed til skade for effektiviteten af en motor. Denne proces er helt naturlig, men det kan bremses ned med ordentlig vedligeholdelse og regelmæssig kontrol af mængden af olie i bilens motor. Du bør, som et minimum, altid overholde bilfabrikantens specifikationer vedrørende skift af olien i motoren. Husk at det også er skadeligt for bilens motor, hvis du fylder for meget olie på. Brug motorens oliepind til kontrol. Det lyder banalt, men det er vigtigt. På Albertslund Autocenter klarer vi olieskift på din bil mens du venter. Vi bor på Holsbjergvej 37A, 2620 Albertslund. Tlf: 4095 1780

Sidst ændret 22. juni 2015
Sidedesign - video - musik - Ole L.  -  Indhold på denne side er © 2015   auto-mekaniker.dk